Stora ytor för nya företag

För 70 år sedan byggdes en forskningsanläggning av statliga AB Atomenergi i Studsvik, i dag Studsvik  Nuclear AB – en av sex aktörer i vår tech park.

Som mest fanns fyra forskningsreaktorer på området och den senaste togs ur drift 2005. I dag är Studsvik ledande leverantör av tjänster till den internationella kärnkraftsindustrin och flera av de verksamheter som finns på siten verkar också inom relaterade områden.

Vill du arbeta nära Studsvik och andra framstående företag i vår tech park? Vi erbjuder mark att hyra, leasa eller köpa för nybyggnation. Dessutom har vi kontorslokaler, verkstadsytor och laboratoriemöjligheter. Vi samlar redan såväl nationella som internationella företag, organisationer och nyckelkompetenser – men vi vill bli fler.

Skyddsobjekt med eget vattenverk

Studsvik Tech Park är klassat som skyddsobjekt och bevakas dygnet runt, alla dagar i veckan.

Området är självförsörjande och har exempelvis eget vattenverk, vattentorn, saltvattenkyla, värmeverk med flera olika pannor, fjärrvärmenät, reningsverk, ingående el med kapacitet om 20 MW. Utöver det finns en djuphamn med ett vattendjup på sex meter och mycket mer.
Alla aktörer i vår tech park nyttjar infrastrukturen för sina verksamheter. Den skapar dessutom unika möjligheter för den som vill utveckla egna test- och demonstrationsmiljöer.

false
false
false
false

Hotell, restaurang och konferenslokaler

De anställda i företagsparken har tillgång till restaurang i närliggande naturområdet Horsvik. Där serveras frukost och lunch fem dagar i veckan – minst tre alternativ varje dag.

I anslutning till restaurangen finns en konferensanläggning med stora möjligheter. Självklart finns ljud- och bildutrustning samt wifi.
I Horsvik finns även hotell med bastu och annan avkoppling.