Tåg, flyg och motorväg inom 30 minuter

Ibland kallar vi oss för Sveriges mest oupptäckta tech park. Vi finns i natursköna omgivningar direkt vid Östersjöns strand, men ändå har vi bara en dryg timme till Stockholm.

Nyköping, med Skavsta flygplats, motorväg och tågstation, nås på 30 minuter. När Ostlänken står färdig får vi ännu bättre möjligheter att nå övriga Sverige och kontinenten.

Läget skapar möjligheter. 80 hektar av vår mark är klassat som skyddsobjekt och vi har stora ytor för den som vill etablera ny verksamhet här. Med hela Sörmland och Stockholm inom räckhåll finns goda möjligheter att attrahera arbetskraft till området.

Där forskning, vetenskap och innovation möts

Parken är en före detta statlig forskningsstation. Den erbjuder infrastruktur anpassad för test, provningar och living labs. Företagen som verkar på vårt område kan utveckla och forska för snabb utveckling och framtida satsningar.

På Studsvik Tech Park får företag och entreprenörer chansen att prova idéer och produkter i verklig miljö, samtidigt som teknologijättar kan hitta lämplig infrastruktur och kompetens.

Vi erbjuder en kreativ mötesplats för entreprenörer som fokuserar på vetenskap, forskning och innovation. Vår företagspark är främst lämpad för verksamheter inom energiteknik, miljöteknik, materialteknik, nukleär- och strålteknik samt marinteknik, men vi ser möjligheter även inom fler branscher. Kontakta oss gärna för att se vad vi kan göra för ditt företag.

false
false

Företagen på Studsvik Tech Park

Företagen i vår tech park är inriktade mot bland annat konsulttjänster inom kärnteknik, en naturlig följd av den forskning som tidigare bedrevs här. Vi vill gärna bredda oss med fler branscher.

Den nu världsomspännande filterproducenten Camfil, med 4500 anställda, startade sin verksamhet hos oss. Samma sak med KVD, som tillverkar instrument för kärnkraftindustrin.

I dag ser vi gärna etableringar inom andra branscher i Studsvik. Vi är glada att bland annat bolagen Medirox och Element Materials Technology finns i vår företagspark.

false
false
false

Studsvik AB

Kärnkraftföretaget Studsvik erbjuder en rad avancerade tekniska tjänster till den globala kärnkraftindustrin. De hjälper kunder som hanterar radioaktivitet och radioaktivt material.
Företaget har 70 års erfarenhet av kärnteknik och tjänster i radiologisk miljö. Studsvik har 140 anställda i området utanför Nyköping och totalt 600 anställda i sex länder. Förutom i Sverige finns Studsvik Nuclear i Tyskland, Storbritannien, USA, Japan och Kina. Bolagets aktier finns noterade på Nasdaq Stockholm.

false

Cyclife Sweden EDF

Har 90 anställda i Studsvik och arbetar med avfallshantering nationellt och internationellt sedan 40 år tillbaka. Cyclife Sweden tar hand om låg- och mellanaktivt avfall.

false

KSU

Huvudkontoret för KSU, Kärnkraftsäkerhet och utbildning AB, ligger i vår tech park. De arbetar för att förbättra kärnkraftsdriften i Sverige. Deras uppdrag är att utbilda och kompetensutveckla drift- och underhållspersonalen på kärnkraftverken i Forsmark, Oskarshamn och Ringhals. KSU grundades 1972 och ingår i Vattenfallkoncernen sedan 2000.

false

Element

Element, tidigare Exova, har ett världsunikt laboratorium för provning av plaströr i Studsvik. De har utfört oberoende trycktester sedan 1973 och servar främst leverantörer av plastmaterial, plaströr och slutanvändare. Totalt har bolaget 200 laboratorier runt om i världen.

false

Svafo

AB Svafo har också sitt huvudkontor i Studsvik. Bolaget avvecklar kärntekniska anläggningar på ett säkert och miljömässigt sätt. Dessutom tar de hand om kärnavfall från den tidiga svenska kärnforskningen.

false

Medirox

Medirox, som arbetar med sjukvårdsprodukter, har förlagt sin tillverkning och marknadsföring till Studsvik. Mer specifikt handlar det om tillverkning av utrustning för medicinsk diagnostik av cirkulationsrubbningar. Utvecklingen av produkterna sker i anslutning till den akademiska forskningen i Linköping.