false

Verksamhet på området

Här vill vi utveckla en Tech Park för test och demoverksamhet i världsklass. Studsvik Tech Park är särskilt lämpad för verksamheter inom:

• Energiteknik
• Miljöteknik
• Materialteknik
• Nukleär-, och strålteknik
• Marinteknik (R&D)

Tester, provning och Living Labs

Vi erbjuder en infrastruktur direkt anpassad för test, provning och Living Labs.

Studsviksanläggningen är en före detta statlig forskningsstation som är byggd för testning och utveckling.

false

Svafo
AB SVAFOs uppgift är att avveckla kärntekniska anläggningar från tidigare forsknings- och utvecklingsverksamhet.

KSU
KSU – Kärnkraftsäkerhet och utbildning AB – bidrar till säkrare kärnkraftsdrift i Sverige genom att utbilda de svenska kärnkraftverkens drift- och underhållspersonal.

Cyclife Sweden
Omhändertar radioaktivt avfall, sanerar och river kärntekniska anläggningar. Cyclife Sweden säljer även anläggningar som tar hand om radioaktivt avfall.

Exova
Ett oberoende testinstitut som utför trycktester på plaströr sedan 1973. Företaget servar främst leverantörer av plastmaterial, plaströr och slutanvändare som vattenbolag och kontrollorganisationer.

Medirox
MediRox är en svensk tillverkare av högkvalitativa produkter inom sjukvården.

Studsvik AB
Studsviks fokusområden är bränsle- och materialteknik, programvara för härdövervakning och bränsleoptimering samt konsulttjänster inom avfallshantering, avveckling, NORM och lösningar för slutförvar.

Företaget har 70 års erfarenhet av kärnteknik och tjänster i radiologisk miljö. Studsvik har 700 anställda i sju länder och företagets aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

En plats för resultat

Området är i världsklass när det gäller förutsättningar för testmarknaden. Det passar för företag, projekt, verksamheter och människor som gärna vill vara en del av något större. Kanske arbetar ni lokalt, samtidigt som ni tänker globalt? Kanske har ni en liten testverksamhet just nu, men räknar med att växa?

30 min från Nyköping och 30 min från Stockholm Skavsta Airport, 1 timme från Stockholm och med egen djuphamn invid Östersjön är det lätt att ta sig till Studsvik, både sjö-, och bilvägen.

Däremot är det svårt att ta sig in på området för den som saknar behörighet. Studsvik är skyddat mot terrorism, spionage och sabotage sju dagar i veckan, 24 timmar om dygnet.

Kontakta Studsvik Tech Park

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.